Segmen Saya Blogger dari Negeri.....



klik banner & join






     : Saya blogger dari Terengganu ! Awak bagaimana ! Salam perkenalan ::D


1 : Antara tempat best di terengganu 

Tasik Kenyir merupakan tasik buatan manusia yang terbesar di Asia Tenggara yang terletak di sempadan negeri Pahang dan Kelantan.Hutan Simpan Tembat, Petuang, Hulu Telemong dan UluTerengganu merupakan hutan-hutan simpan yang berada di dalam kawasan Tasik Kenyir.Antara air terjun yang menjadi tarikan utama di sini ialah Lasir, Saok, dan Tembat.




Air Terjun Sekayu

Salah satu tempat menarik di Terengganu yang harus anda kunjungi bagi menikmati keindahan alam semulajadi. Kawasan air terjun Sekayu yang menjadi tumpuan penduduk tempatan terutamanya pada hari Jumaat dan cuti awam ini, terletak 56km selatan-baratKuala Terengganu, berdekatan Kuala Berang.


Pantai Batu Buruk

Pantai Batu Buruk di bandar Kuala Terengganu pula  dilengkapi taman permainan, bangku dan gazebo, menjadikannya sebagai tempat pertemuan dan menjamu selera yang terkenal di kalangan penduduk tempatan. Terdapat banyak gerai yang menjual makanan dan minuman yang pelbagai rasa.


Ni baru sikit je nak tahu lebih apa yang menarik di Negeri Terengganu ni datang lah sini taw dan jangan lupe join segmen ni sekali yep...

tag:


27 comments:

Nieyxzha Hassan said...

Salam kenal..dari negeri yg sama..lom join lg segmen ni..pasni join

farHaNa razaLi said...

hehe.. sy pun dr tranung... tasik kenyir tuu

Puteri Insyirah said...

singgah sini dan done follow :) dari segmen samam :)
follow balik taw ! tq :)

Leyla said...

http://aswaleyla.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html dtg follow dari negeri same :)

Musyirah :) said...

saya terbang dr selangor.
WOW ! terengganu? teringin nak menjejakkan kaki di sana.

http://musyirahariys.blogspot.com/2013/01/saya-blogger-dari-negeri.html

nabila biela said...

sy blogger tganu gak..hee,,,dtg cini follow org ganuuuu^^..kite geng ea

http://comey-comeyblog.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

neesa koizora said...

sy dr segmen yg same...huhu...follow awk... :)

SD said...

Assalamualaikum.. dari segmen yang same.. negeri yang same. dtg mengfollowkan diri ke blog ni.. jemput ke blog sy :D

http://superdreamland.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-by-apit.html

Angel Love Soldier said...

Dari segmen yang sama,

Dah follow awak,

Jom follow saya jugak,

http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri-sarawak.html

miss zerocinta said...

saya dh follow sini

saye org ganu gopp

dari segmen yang same

dtg lar jenguk and follow

http://misszerocinta.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

btw , nice blog :]

hebat-2

Mohd Lokman Bin Ramli said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang sebeberapa ini.

http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

Nurul Nasuha said...

dah follow sini..
dari segmen sama..
http://gadistehoaislimau.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

bazilah abu hassan said...

saye orang Teganu jugok. meh la jalan Pulau Rusa. buleh shopping Desa Murni.done follow sini.
http://adikbintang.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

rodiyatul akmar said...

singgah sini , from the same segmen :D done follow awak *177*

salam perkenalan :)

http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Engku Muzahadin said...

Jambatan sesak naik feri,
Sampai jeti tunggu giliran;
Jenguk sini di malam hari,
Sambil hulur salam kenalan.

Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & sudah FOLLOW sini`;-)

http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

siti fatima Arifin said...

air terjun sekayu... best, kat kenyir ada air terjun gawi. semuanya best

Cik Putih follow sini, blogger dari Terenggau

http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

deno said...

salam! semua tempat tu best2! dah lama deno tak ke sekayu... huhu... btw, deno folow sini! jommmmm! :)

http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Nasuha said...

Salam sejahtera. sy dtg dr segmen yang sm. salam perkenalan :)

cikguHidayah said...

ssalam kenal dari blogger tganu..hai org ganu..hehhee..dh folo sini..jom lawat sy.. :)

http://www.cikgucomel74.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Yaya LaRh said...

Dari Ngeri sembilan datang ke Ganu , Harap Ganu sudi datang ke Ngeri sembilan . XD .

http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

♔ Cahaya Permata ♔ said...

Hai . Singgah sini dari segmen yang sama ! Nice Blog :)

http://gadiskecik.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Cik Aichrah said...

Singgah dari segmen y sama ^^
dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
Jemput singgah sini gak yer ;)

http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Secret Of Shaila said...

Salam..^^
Singgah dari segment yang sama..^^ saya dari SELANGOR^^

http://secretofshaila.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.htm

Iyraa Cariyno said...

done follow...follow la kite balik ye.. :)


http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Seneorita Baharin said...

Salam..dr segmen yg sama..kte dr penang.. ;) btw singgah n follow u dear.

http://seneoritabaharin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

yeen miscelivious said...

hai.. yeen dtg dari segmen yang sama
jom terjah ke nogori plk :)
http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

♥Farhana♥ said...

dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya ---> http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

salam perkenalan :)