Alhamdulillah...

Assalamualaikum to all reader :)

Baru-baru ni FR ada terima sms dari pihak SPA mesej mengatakan FR dijemput menduduki peperiksaan online latihan separa perubatan bertaraf diploma sila rujuk email untuk maklumat lanjut.

lepas baca mesej tu FR bukak email tapi tak ada maklumat pun..buka..buka..buka lagi still tak ada sebarang email dari pihak SPA. So FR buat tak tahu aje lah.

dua tiga hari lepas tu, lepas balik dari kedai kebetulan mak sedara FR tanya ade tak terima sms (mcm FR ckp tadi tu) kebetulan anak die pun dapat. Nasib baik lah mak sedara FR tanya pasal tu kalau tak memang tak ingat dah FR ni .

lepas puas sembang FR naik rumah ambik laptop check balik email...mana tahu kot-kot email tersebut baru sampai ke ? tak gitu . hehehe

seingat FR masa FR isi online borang pemohonan jawatan SPA tu FR guna email lain kiranya email yang khas untuk kerja-kerja yang berkaitan dengan pihak-pihak yang penting..kira macam tu lah...  

tapi....


email tu sampai dalam akaun google email blog punye . hairan FR macam mane boleh tukar email ni . Sampai sekarang tak habis pikir agi kenape ? hadoii 


hati terdetik nak buka email blog dulu lepas tu baru buka email yg lain... Alhamdulillah check2 tengok2 ade email ... rupenya dah lama sampai 16 september 2014 .

nasib baik tak terlepas tarikh . Tarikh exam 20 september 2014. Kebetulan pulak 20 hari bulan tu family FR nak balik kampung...tak habis fikir FR ni .. kat kampung tak ada line internet susah lah nak ambik exam .. pikir punya pikir FR cakap kat ma.. FR tak nak ambik exam tuh .. 

ma marah ma cakap ambik aje lah dulu mana tahu ade rezeki .. FR tak boleh nak cakap ape dah ikot aje lah . Tapi masa tu puas pikir mane nak cari line .!!!

bila sampai je kampung baru teringat yang kat rumah mak sedara FR ade line internet . So hati dah mula tenang masa tu .. 

pukul 9.30 pagi gerak gi rumah mak sedara awaii sebab takut tak sempat. dah masuk pukul 10 tu laptop pulak buat hal internet tak detect pulak...alahai dugaan betol lah .. ambil kesempatan pinjam laptop mak sedara.. 

buka soalan tengok-tengok baca-baca... makkk aih ..tak lah senang mane pon ..tapi syukur sebab dibantu oleh mak sedara dan juga abah. mak sedara sambil basuh baju sempat lagi bagi jawapan .. hihi...
nasib baik sempat jawab semua soalan seksyen A dan juga seksyen B.

lepas jawab tak tunggu lama dah terus logout... perasaan masa tu redha aje dengan ketentuan Allah SWT.. sekurangnya FR dah cuba. 


tunggu result..

hari ni isnin dah boleh check result exam tersebut.. kebetulan hari ni FR kene bentang powerpoint ekonomi kebetulan pulak masa tu result dah keluar FR memang tak focus langsung...



time nak start "Assalamualaikum",,,,tetiba kawan jerit kegembiraan.... hahaha.. dalam hati "aku memang tak ade peluang dah aku ni" . Ishh rupenye diorang jerit dekat FR  yang FR berjaya dalam exam tersebut .. terkejut FR  . terus stop kejap tak jadi bentang... hahaha...






apa-apa pun FR bersyukur mybe FR lulus tu berkat pertolongan abah dan juga mak sedara dan juga ma.. kalau ma tak marah konfem aku tak jawab dah exam tuh..

so sekarang FR tunggu keputusan untuk panggilan temuduga pula.. FR bersyukur sangat . 
terima kasih abah ma dan juga mok teh nah(mak sedara)

dan tahniah kepada sahabat FR sebab dye pun dapat juga tawaran temuduga dan juga  rakan-rakan diluar sana yang terpilih untuk ditemuduga. :)






p/s : sahabat-sahabat blogger doakan semoga FR dan sahabat FR  lancar dan lulus menjalankan sesi temuduga ye..doa dan sokongan kalian amat FR perlukan . terima kasih sebab menyokong FR . 



Sekian.




FR 
220914





6 comments:

siti zawiah said...

tahniah..Za tak dapat.. :(

Mila Hilas said...

tahniah dik..nt intebiu buat elok2 ye

Fatin Razali said...

terima kasih . takpe za jgn sedih2... sabar ye . jgn ptus asa . mgkin ade rezeki za nanti :)

Fatin Razali said...

terima kasih kak mila. inshaallah saya cuba buat yg terbaik :)

Eiyna Saharom said...

tahniah FR :) good luck untuk interview nanti :D

nana liena said...

budak2 sekarang ni untung tau sbb dah tahu peluang2 utk lanjutkn study.. so goodluck ya dik!